Actuele Nieuwsberichten                             DOE WEL & ZIE NIET OM

Nieuw! Nieuw! Nieuw!

Leervluchten tijdens de week vanaf 25 mei 2022 :

Door KBDB PE Vlaams Brabant werd ons de keuze voorgesteld om onze duiven te lossen om 8 u i.p.v de huidige afzonderlijke lossing met enkel Vlaams Brabant om 8u 20.

Na overleg met de andere verenigingen uit de directe regio (BLM, Droeshout, Liedekerke, Merchtem, Peizegem) heeft het bestuur van onze vereniging "Doe Wel & Zie Niet Om" beslist om vanaf heden (eerste maal woensdag 25 mei 2022) de leerduiven te lossen om 8 uur en niet om 8.20 uur. 

Mededeling 8 mei 2022 betreffende het invoeren van het PAS systeem en het onbruik van de zwarte chipringen van de eerste generatie

Overlijden Damiaan Engels

Op 26 april is Damiaan Engels thuis zachtjes op 84 jarige leeftijd overleden. Hij had een nauwe (duiven) band als statutair lid met onze vereniging en met onze geliefde sport.

Onze vereniging en onze lokaalhouder bieden hun oprechte deelneming in het verdriet aan de familie van Damiaan om dit afscheid van hun vader en hun grootvader.

Via onderstaande link kan je overlijdensbericht raadplegen

Overlijden Alfons 'Fons' Verhaevert

Op 4 april is Fons Verhaevert thuis zachtjes op 82 jarige leeftijd overleden. Hij had een nauwe (duiven) band met onze vereniging en onze geliefde sport.

Overlijdensbericht te raadplegen via onderstaande link

Onze vereniging en onze lokaalhouder bieden hun oprechte deelneming in het verdriet aan de familie van Fons om dit afscheid van hun vader en grootvader.

Sportinfo 1 maart 2022 voor opstart Seizoen 2022 op 27 maart

Huldiging Kampioenen 2021

Op zondag 6 februari van 16u tot 18u hebben we onze kampioenen en laureaten 2021 in ons lokaal kunnen huldigen.

Omwille van de huidige coronamaatregelen konden we helaas enkel onze leden, onze sportieve leden en onze bijzondere laureaten, die in het bezit zijn van een geldig Covid Safe Ticket, essentieel voor het betreden van horecazaken, op deze beperkte viering verwelkomen !

Mededeling KBDB aangaande beslissingen vogelgriep vanwege de FAVV

12 november 2021 - Mededeling KBDB

Enkele verduidelijkingen:
Loopvogels en andere vogels (sportduiven, roofvogels, siervogels, ...) moeten voorlopig niet afgeschermd worden.
Sportduiven en roofvogels tenslotte, kennen wel buitenactiviteiten, maar die zijn voor duiven beperkt rond de til en bij roofvogels specifiek gericht op welbepaalde activiteiten. Beide worden die op dit ogenblik als weinig risicovol beschouwd.

Grondplan Circulatie bij inkorving

Sportinfo 1 maart 2021 voor opstart        Seizoen 2021 op 21 maart